Designmuseo avaa museon ja näyttelyt 1.6. Kesän päänäyttely on esillä maaliskuun alkuun 2021 asti, Gallerianäyttely elokuun loppuun, jonka jälkeen avautuu uusi näyttely designviikoilla syyskuussa.
Designmuseon vuoden 2020 päänäyttely pohtii matkustamisen merkitystä pohjoismaisten muotoilijoiden työssä.
Travel as a Tool – Pohjoismaiset muotoilijat tien päällä tarkastelee matkustamisen merkitystä suunnittelijan työssä aina 1940-luvulta lähtien tähän päivään asti. Matkat ovat toimineet uusien ideoiden ja inspiraation lähteinä. Ne ovat synnyttäneet arvokkaita kontakteja ja luoneet uusia mahdollisuuksia, sekä tutustuttaneet materiaaleihin ja valmistusmenetelmiin. Viimeaikaiset maailman tapahtumat saavat matkailun näyttäytymään uudessa valossa – näyttelyssä nämä uutiset saavat heijastuspintaa menneistä vuosikymmenistä, ajasta ennen kaukomatkojen arkipäiväistymistä. Näyttely on esillä 1.6.2020 – 7.3.2021 asti. Lue näyttelyn lehdistötiedote kokonaisuudessaan täältä.
Muun muassa Samujin Pom Pom hattu
esillä näyttelyssä Travel as a Tool.
Kuvaaja: Samuji.
Designmuseon Galleriassa esillä SCHICK TOIKKA 23.8.2020 asti
Schick Toikka on Florian Schickin (s.1982) ja Lauri Toikan (s. 1984) vuonna 2010 perustama kirjainmuotoilustudio. Berliinissä ja Helsingissä toimiva studio on tullut tunnetuksi ajattomasta ja kekseliäästä otteestaan fonttisuunnitteluun. Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia myönsi tänä vuonna Schick Toikalle Vuoden Graafikko 2020 -palkinnon. Palkintonäyttely Other Words avautuu yleisölle koronavirusrajoitteiden päätyttyä. Lue näyttelyn lehdistötiedote kokonaisuudessaan täältä.
Näkymä näyttelystä Schick Toikka:
Other Words
Designmuseon Galleria 3.4.–23.8.2020.
© Juho Huttunen
Syksyllä Galleriassa esillä näyttely Soil Matters
Helsinki Design Weekillä (4.9.) aukeaa syksyn gallerianäyttely Soil Matters. Näyttely tutkii maan materiaalisuutta ja sen yhteen kietoutumista ihmisen toiminnan kanssa. Muotoiluala ohjaa kulutustottumuksia ja vaikuttaa siten omalta osaltaan maaperän pilaantumiseen. Soil Matters -näyttelyssä nostetaan esiin, miten muun muassa lasi- ja posliiniteollisuus sekä uudet teknologiat ovat jättäneet jälkensä maankuoreen. Näyttelyssä muotoilijat, taidekäsityöläiset ja taiteilijat tutkivat maan ja ihmisen suhdetta työstämällä aiheesta kokeellisia muotoiluprojekteja. Näyttely päättää kolmivuotisen Design Club Open Call -hakujen sarjan, jonka puitteissa on etsitty vaikuttavia uusia näyttelysisältöjä Designmuseon Galleriaan.
Kuva: Maaperänäytteitä Aalto-yliopiston
Empirica-tutkimusryhmän Traces from the Anthropocene:
Working with Soil -projektista. / Tzuyu Chen