Torstaina 27.8.
Kello 11-18
Itämeripäivää vietetään Designmuseossa sekä livenä että digitaalisena! Itämeripäivän ohjelmassa on kolme digitaalista Designpajaa, jotka johdattavat meriteemaisiin muotoiluhaasteisiin kotoa käsin, lisäksi Designmuseon Taito Cafe tarjoilee viikonlopun aikana Itämerimenun.
Designmuseon Shop
Designmuseon Shop osallistuu Itämeripäivään tarjoamalla asiakkaille 50% alennuksen Sakke Yrjölän kalatuotteista 27.-30.8. tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa eSärkeä näyttämällä, tai kertomalla käyttävänsä eSärki-edun.
eSärki vie Itämeripäivänä kulttuurin äärelle ja tarjoaa taiteen ja tieteen elämyksiä Itämeren kaupungeissa. Alla olevan eSärki-kuvan avulla saat etuja tai meriaiheisia taide-elämyksiä museoissa ja löydät Itämeri-aiheista ohjelmaa kirjastoista! Näytä eSärki-kuvaa kohteessa – tai lausu vain salasana eSärki. Muista ikuistaa vierailusi hashtageillä #itämeripäivä ja #käytäsärkeä.
Itämeri-aiheisten Designpajojemme ohjeet löytyvät verkosta
Itämeripäivän työpajoissa on meriaiheen lisäksi hyödynnetty luonnosta löytyviä materiaaleja ja jopa rannoilta löytynetä roskia. Digitaaliset Designpajat antavat mahdollisuuksia luovaan tekemiseen kotoa tai vaikka mökiltä käsin. Haluamme avoimien työpajojemme avulla kannustaa kaikkia luovaan tekemiseen ja omien muotoilutuotteiden luomiseen. Lisäksi käsillä tekeminen tekee hyvää: Se tuottaa iloa, hyvinvointia ja kehittää luovuutta, jota löytyy meistä jokaisesta.
Työpajaohjeet sopivat kaikenikäisille, mutta perheen pienimpien kanssa ne kannattaa toteuttaa aikusten seurassa. Tarjoile siis käsille ja mielelle palauttavaa, mielekästä ja ilahduttavaa tekemistä – luo rohkeasti omaa designia!
Jaa rohkeasti oma teoksesi sosiaalisessa mediassa ja merkitse meidät kuviin: @designmuseo_fi #designpaja
Taito Cafen Itämerimenu
(12,50 €, tarjolla 27.-30.8. kello 11-15)
Helpoin tapa osallistua Itämeripäivään on nauttia Itämeri-ystävällisiä antimia! Ravintolat ja kotikeittiöt kutsuvat Itämeripäivänä syömään Itämeren ja lähivesien maukkaita, kestävästi pyydettyjä parvikaloja ja raikkaita satokauden kasviksia. Itämeri ja monet sisävedet kärsivät liiallisesta ravinnekuormituksesta. Särjen, lahnan, silakan ja ahvenen hyötykäyttö on kustannustehokas keino taistella rehevöitymistä vastaan. Samalla se tarjoaa terveellisen ja ympäristöystävällisen proteiininlähteen. Taito Cafe tarjoilee Itämeripäivän kunniaksi saaristolaispöydän. Itämerimenu on tarjolla torstaista sunnuntaihin 27.-30.8.
Menu:
Koskenlaskijalla maustettua kesäkeittoa & nokkospestoa
Saaristolaispöytä:
silakkapöytä
tilliperunoita
munakokkelia
savusärki caesarsalaattia & mallaskrutonkeja
paahdettuja juureksia & sieniä
spelttihelmi-kasvissalaattia